Το κοινωνικό Πανεπιστήμιο στη Λαμπηδόνα

Κάλεσμα/ Δελτίο τύπου Κοινωνικού Πανεπιστημίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Στην Λαμπηδόνα του Βύρωνα ξεκινά φέτος στις 15 Νοέμβρη το Κοινωνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο από την ομάδα Κριτικής Διεπιστημονικότητας. Τα κίνητρα του κοινωνικού πανεπιστημίου είναι πρώτον η κριτική στον κυρίαρχο λόγο που εμφανίζεται με τον μανδύα της «ουδέτερης γνώσης» και δεύτερον η ανοιχτή στην κοινωνία, συμμετοχική και αντι-ιεραρχική διαδικασία στην παραγωγή και μετάδοση της γνώσης. Το κοινωνικό πανεπιστήμιο είναι «νομαδικό» και φιλοξενείται κάθε φορά σε κάποιον κοινωνικό χώρο.

Σκοπός του είναι να διερευνηθούν και να φωτιστούν κάτω από το πρίσμα της ανθρωπολογικής προσέγγισης τα κοινωνικά φαινόμενα, γενικά, και, ιδιαίτερα, η παγκόσμια κρίση.  Οι παρουσιάσεις θα γίνονται κάθε Κυριακή 11 πμ – 2 μμ. διαδοχικά με 4 θεματικές ενότητες, επί 7 μήνες και η συμμετοχή σε αυτές είναι ανοικτή για όλους.

Οι θεματικές ενότητες θα είναι: 1η,  κοινωνική ανθρωπολογία και η «φύση» του ανθρώπου. 2η, οικονομική ανθρωπολογία και κοινωνικός μετασχηματισμός. 3η, Τέχνη και λαϊκή κουλτούρα. 4η, μεθοδολογία των επιστημών του ανθρώπου

Είμαστε ανοιχτοί στην μελλοντική διεύρυνση των γνωστικών αντικειμένων και με άλλες θεματικές ενότητες πέραν της ανθρωπολογίας και πέραν της κοινωνικής επιστήμης, με βασικές κατευθύνσεις την κριτική στον επίσημο λόγο και την αντι-ιεραρχική εκπαίδευση.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο koinwnikopanepistimio@gmail.com

This entry was posted in Κοινωνικό Πανεπιστήμιο and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s